İlaç

VIREAD 245 MG 30 FILM KAPLI TABLET

VIREAD 245 MG 30 FILM KAPLI TABLET

ATC KODU J05AF07
KAMU NO A10559

VIREAD Tablet Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

VIREAD 245 mg tablet, badem şeklinde açık mavi renktedir. Bir yüzünde “GILEAD” ve “4331”, diğer yüzünde ise “300” yazısı bulunur. VIREAD 245 mg tabletler, 30 adet bulunan şişelerde satılır. Her şişede tabletlerin korunması için silika jel bulunur ve bu jel yutulmamalıdır.

VIREAD 245 mg tablet, kronik hepatit B’yi tedavi etmek için kullanılır. Hepatit B virüsü (HBV) enfeksiyonu olan kişilerde kullanılabilir.

Tabletler:

  • Yetişkinler için
  • 12 yaşından büyük 18 yaşından küçük gençler için

VIREAD 245 mg tablet ayrıca HIV enfeksiyonu tedavisinde de kullanılır.

Tabletler:

  • 18 yaşından büyük yetişkinler için
  • Diğer HIV ilaçlarına karşı direnç geliştirmiş veya yan etkiler gösteren 12 yaşından büyük 18 yaşından küçük gençler için

Hepatit B virüsü (HBV) tedavisi için VIREAD kullanmak, HIV enfeksiyonu olması gerekmez.

VIREAD, tenofovir disoproksil adı verilen bir madde içerir. Bu madde, hepatit B veya HIV virüslerini tedavi etmek için kullanılan bir antiviral ilaçtır. Tenofovir, virüslerin çoğalmasını engelleyen bir ilaç türüdür.

Bu ilaç HIV’in tedavisi değildir. VIREAD kullandığınız sürece bile HIV ile ilgili başka hastalıklar geliştirebilirsiniz.

HIV veya HBV bulaştırabilirsiniz; bu yüzden başkalarına bulaşmamak için dikkatli olmanız önemlidir.

Viread Tabletin Kullanılmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kimler Viread’ı Kullanmamalıdır?

Viread’i Kullananlarda Dikkatli Olunması Gereken Durumlar

Araç ve Makine Kullanımı Hakkında Bilgiler

Diğer İlaçlarla Birlikte Kullanım

Yiyecek İçecek Etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol Kullanım Durumları)

VIREAD Tablet Nasıl Kullanılır?

İçeriyle alınır.

Yutmakta zorlanıyorsanız, tableti bir kaşığın ucunda ezerek kullanabilirsiniz. Daha sonra tozu yaklaşık 100 ml (yarım bardak) su, portakal suyu veya üzüm suyu ile karıştırıp hemen için.

  • VIREAD T her zaman doktorunuzun size söylediği şekilde alınmalıdır.
  • Emin değilseniz doktorunuz veya eczacınızla görüşmelisiniz.
  • Her zaman doktorunuzun önerdiği dozu almalısınız. Bu, ilacınızın etkili olmasını ve tedaviye karşı direnç geliştirme riskini azaltmak için önemlidir.
  • HIV hastasıysanız, doktorunuz VIREAD T diğer ilaçlarla birlikte reçete edecektir. Hepatit B virüsü (HBV) ve HIV (ko-enfeksiyon) varsa, VIREAD T doktorunuzun önerdiği diğer ilaçlarla birlikte alınmalıdır.
  • VIREAD Tablet Nasıl Kullanılır?

    İlacı ağızdan alırsınız.

    Yutmakta zorlanıyorsanız, tableti bir kaşığın ucunda ezerek kullanabilirsiniz. Tozu yaklaşık yarım bardak su, portakal suyu veya üzüm suyu ile karıştırıp hemen için.

    • VIREAD T’yi doktorunuzun söylediği şekilde kesinlikle alın.
    • Her zaman doktorunuzun önerdiği dozu alınız. Bu, ilacın etkili olmasını ve tedaviye karşı direnç geliştirme riskini azaltır. Doktorunuz söylemediği sürece dozu değiştirmeyin.
    • HIV hastasıysanız, doktorunuz VIREAD T’yi diğer antiretroviral ilaçlarla birlikte yazacaktır. Hem HBV hem de HIV enfeksiyonunuz varsa, VIREAD T doktorunuzun reçete ettiği diğer antiretroviral ilaçlarla birlikte almanız önemlidir. Hepatit B hastasıysanız, doktorunuz hem hepatit B virüsü hem de HIV virüsünün olup olmadığını görmek için bir HIV testi yapmanızı önerebilir.

    Diğer antiretrovirallerin kullanım talimatlarına bakarak bu ilaçların nasıl alınacağı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    Yetişkinler: Her gün bir tablet, yemek ile birlikte (örneğin, öğün veya atıştırmalık)

     

    Çocuklar ve Bebeklerde Kullanımı

    • 12 yaş ve üzeri, en az 35 kg ağırlığında HBV enfeksiyonlu ergenler: Günde bir tablet, yemek ile birlikte.
    • 12 yaş ve üzeri, en az 35 kg ağırlığında HIV enfeksiyonlu ergenler: Günde bir tablet, yemek ile birlikte.
    • HBV enfeksiyonlu çocuklarda (12 yaş altı) kullanılmaz.
    • HIV enfeksiyonlu çocuklarda (12 yaş altı) kullanılmaz.
    • Yaşlılarda Kullanımı

      Yaşlılar için özel bir durum belirtilmedi.

      Özel Kullanım Durumları

      Doz Aşımı ve Tedavisi

      Kullanmayı Unutursanız:

      Hamilelik döneminde kullanılır mı?

      Bu ilacı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza veya eczacınıza sorun. Eğer hamilesiniz, emziriyorsanız veya gebe kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmadan önce kesinlikle doktorunuza veya eczacınıza danışın.

      • Doktorunuzla konuşmadıysanız VIREAD’ı hamilelik sırasında almayın. VIREAD’in hamile kadınlarda nasıl etki ettiğini gösteren bilimsel veriler bulunmamaktadır ve genellikle kesin gerekli olmadığı sürece kullanılmaz.
      • VIREAD tedavisi sırasında gebe kalmamanız önemlidir. Gebe kalmamak için etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmalısınız.
      • Gebe kalırsanız veya gebe kalmayı planlıyorsanız, doktorunuz antiretroviral tedavinizin sizin ve bebeğiniz üzerindeki olası faydalarını ve risklerini konuşmanız önemlidir.

      Hamilelik sırasında VIREAD kullandıysanız, doktorunuz bebeğinizin gelişimini izlemek için düzenli kan testleri ve diğer tetkikler isteyebilir. Gebelik sırasında NRTI alan annelerin çocuklarında, virüse karşı korumadan sağlanan fayda yan etki riskine ağır basmıştır.

      Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışın.

      Emzirme döneminde kullanır mı?

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      • VIREAD tedavisi sırasında emzirmeyin. Çünkü ilaç bebeğinize geçebilir.
      • Hepatit B virüsü (HBV) olan veya HIV’li bir kadınsanız, virüsü bebeğinize vermemek için emzirmemeniz önerilir.
      Saklama:

      Saklanması

      Ruhsat Sahibi

      Üretici

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Warning: Attempt to read property "files" on null in /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/CdnEngine_GoogleDrive.php on line 591

Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function listFiles() on null in /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/CdnEngine_GoogleDrive.php:591 Stack trace: #0 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/CdnEngine_GoogleDrive.php(611): W3TC\CdnEngine_GoogleDrive->path_get_id() #1 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cdn_Core.php(736): W3TC\CdnEngine_GoogleDrive->format_url() #2 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cdn_Plugin.php(768): W3TC\Cdn_Core->url_to_cdn_url() #3 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-includes/class-wp-hook.php(324): W3TC\Cdn_Plugin->w3tc_minify_http2_preload_url() #4 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-includes/plugin.php(205): WP_Hook->apply_filters() #5 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_Plugin.php(1250): apply_filters() #6 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_AutoJs.php(324): W3TC\_W3_MinifyHelpers->http2_header_add() #7 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_AutoJs.php(245): W3TC\Minify_AutoJs->flush_collected() #8 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_AutoJs.php(124): W3TC\Minify_AutoJs->process_script_tag() #9 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/Minify_Plugin.php(202): W3TC\Minify_AutoJs->execute() #10 [internal function]: W3TC\Minify_Plugin->ob_callback() #11 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/Util_Bus.php(21): call_user_func() #12 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/Generic_Plugin.php(535): W3TC\Util_Bus::do_ob_callbacks() #13 [internal function]: W3TC\Generic_Plugin->ob_callback() #14 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-includes/functions.php(5427): ob_end_flush() #15 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all() #16 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters() #17 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action() #18 /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-includes/load.php(1280): do_action() #19 [internal function]: shutdown_action_hook() #20 {main} thrown in /home/myipcegd/neilaci.com.tr/wp-content/plugins/w3-total-cache/CdnEngine_GoogleDrive.php on line 591