Bilim
İskoçya’da Palmiye Yağına Rahat Bir Alternatif Geliştirildi
İskoçya’da Palmiye Yağına Çevre Dostu Alternatif Keşfedildi
İskoçya’da Palmiye Yağına Alternatif Ürün Geliştirildi
İskoçya’daki araştırmacılar, palmiye yağının çevresel etkileri nedeniyle sıkça eleştirilen bir alternatif geliştirdi. Queen Margaret Üniversitesi (QMU) gıda uzmanları tarafından geliştirilen yüzde 100 bitki bazlı PALM-ALT içeriği, hem çevresel hem de sağlık açısından daha iyi bir seçenek olarak sunuluyor.
PALM-ALT’ın palmiye yağına göre yüzde 70 daha az karbon emisyonu yaratması, yüzde 80 daha az doymuş yağ içermesi ve yüzde 30 daha az kaloriye sahip olması dikkat çekici.
Araştırma ekibi, PALM-ALT’ın palmiye yağının tadını ve dokusunu taklit edebildiğini ve duyu testlerinde fark edilememesini belirtti.
PALM-ALT, keten tohumu endüstrisinden bir yan ürün ve kanola yağı kullanılarak üretiliyor.