Çocukların Yemek Seçme Alışkanlıkları Genetiğe Bağlı
Genetik Miras mı, Aile Tarzı mı? Çocukların Yemek Seçme Sırları!
Çocukların Yemek Seçimlerinde Genetik Yatkınlığın Rolü
İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, çocukların yemek seçimi ailelerinin onları nasıl yetiştirmelerinden çok genetik yatkınlıklarıyla daha yakından ilişkili.
Araştırmacılar, 16 aylıktan başlayarak, 3, 5, 7 ve 13 yaşlarındaki tek ve ayrı yumurta ikizlerini incelediler. İkizlerin yemek alışkanlıklarını karşılaştırdıklarında genetik yapıdaki farkların yemek seçme davranışlarında önemli bir etki yarattığını gördüler.
Araştırma sonuçları, bazı çocukların yeni yiyecekleri denemekte daha istekli olmalarının genetik farklılıklardan kaynaklanabileceğini gösteriyor.
Bu bulgular, ebeveynlerin suçluluk duygularından kurtulmalarına yardımcı olabilir çünkü yemek seçimi genellikle aile yapısıyla değil, çocukların biyolojik yatkınlığıyla ilişkili.